2 819 Преглеждания

Безумната вяра, че властта може да се задържи вечно

Ясно е, че всички безобразия, които се извършиха по отношение на предизборното законодателство, по конституирането на изборните комисии и най-вече по време на самите избори се прави с една единствена цел – разширяването на властта и окопаването във властта на ГЕРБ. Това поведение цели едно единствено нещо – задържане на властта максимално дълго.

Ако приемем тази презумпция като база за всички действия на управляващите, то тогава възниква следния казус. Явно е, че всяка партия се изхабява в управлението и че с течение на времето избирателят решава да я смени като на избори избере друга. В случай обаче, че управляващите не желаят на сдадат властта и са готови да мачкат, следят, подслушват, сплашват, бият, фалшифицират и други подобни действия, то тогава възниква въпросът колко време властта може да бъде задържана по този начин? 2 години? 4 години? 10 години?

Какъвто и да е отговора, ясно е, че тя не може да бъде задържана вечно. Проблемът е, че през целия период, през който тя се задържа със сила, страх и закононарушения, населението ще търпи, ще се свива и ще се чувства все по-угнетено. Угнетението в един момент ще достигне такива размери, че ще избухне. Това категорично ще се случи, дори и да се вземе само теоретичната постановка за циклите в политиката (нямам илюзии, че ГЕРБ се базират на каквито и да било теоретични постановки). В момента, когато народът избухне, то управляващите ще бъдат прогонени с „камънье и дървье“.

Задържането на властта по такъв начин първо ще съсипе държавността в страната, институциите (най-вече чрез некадърниците, които ще бъдат назначени) и икономиката. Ще има критики от ЕС, спад на инвестициите поради повишения политически риск и в крайна сметка политически и икономически колапс. Това е абсолютно реалния сценарий, който ще се осъществи. Невероятно е как в ГЕРБ се събраха толкова посредствени хора, които да не са наясно с толкова елементарни неща. Поради тази причина е пълен абсурд тези хора да смятат, че властта може да се задържи вечно и по този брутален начин. ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ!

Въпросът обаче е какво се случва след като тази паплач бъде изметена от властовите си позиции? Пак ли ще почваме отначало? Но явно народът си заслужава съдбата. Както пише с ирония списание „Economist“ – българите си поръчаха повече от същото.

Сподели

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/jvoynovc/public_html/wp-content/themes/ribbon/single.php on line 38
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *