2 957 Преглеждания

Абсурдът на днешна България

Няма как да има нормално общество при условие, че половин милион българи са неграмотни, друг половин милион са с начално образование и още 1.5 милиона са с основно. Тези хора формират две трети от работната сила в страната и половината от цялото население. Това е пълна трагедия.

Няма как да има нормално общество при условие, че няма работеща съдебна и правоохранителна система. Липсата на елементарна справедливост ескалира в насилие и расизъм срещу малцинствените групи, които е най-лесно да бъдат обвинени за разпадащите се обществени взаимоотношения.

Репортажите за пострадали хора следва да се заменят с въпроси към управляващите защо и как се стигна дотук. В България е крайно време да се започне да се задават правилните въпроси и да се търсят адекватни решения, защото в противен случай от държава България ще се превърне в територия населявана от лумпени, чиято основна цел е ежедневното оцеляване от уличното насилие и административния произвол. Няма как в подобна среда, която на всичкото отгоре продължава да деградира, да има прогрес и просперитет. Няма как в подобна обстановка да има дори и зачатие на обществена солидарност и толерантност. А без нормална ценностна система едно общество е обречено. То просто няма шанс.

Подобряване на обществените отношения не може да стане на битово ниво. Това може да се случи единствено чрез отговорна политика и кардинална реформа на неработещите административни и институционални структури. България просто няма никакво време, ако иска след 20 или 30 години в страната да не останат да живеят 5 милиона ниско образовани и неквалифицирани хора, основно от малцинствен произход. Това е перспективата, ако веднага не се вземат мерка.

За съжаление обаче няма никаква осъзнатост за проблемите на страната.

Сподели

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/jvoynovc/public_html/wp-content/themes/ribbon/single.php on line 38
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *